20 december 2017

Verouderde sporthal wordt vernieuwd

 

De verouderde sporthal van Oudegem zit in een nieuw kleedje. Kleedkamers en sanitair kregen een complete make-over voor meer comfort voor de sporters. De renovatie kadert binnen de plannen van de stad om te investeren in duurzaam en milieuvriendelijke sportinfrastructuur. Ook de sporthal van Appels werd reeds vernieuwd.

Een hele legislatuur lang probeert het Dendermondse stadsbestuur te zorgen voor kwaliteitsvollere sportinfrastructuur, met meer comfort voor sporters én milieuvriendelijker door bijvoorbeeld energiezuiniger. Zo kreeg de sporthal van Appels al energiezuinigere verlichting en werd daar een nieuwe sportvloer aangelegd.

Dat er werken nodig waren in de sporthal van Oudegem is niet verwonderlijk. Het gebouw dateert ondertussen van 1984. Dat is meer dan dertig jaar geleden en dus begon er duidelijk sleet op de zaak te komen. Kleedkamers en douches verkeerden nog altijd in hun oorspronkelijke staat en lieten op den duur te wensen over. Een grondige make-over was dus broodnodig. Bovendien is er de voorbije jaren ook heel wat gewijzigd aan de normen waar een sporthal moet aan voldoen. Ook daarvoor waren verbouwingen nodig.

De dienst gebouwen van de stad pakte, samen met de sportdienst, het hele traject aan en nam ook de opvolging voor zijn rekening. De eerste plannen werden al in 2015 gemaakt.

Sportverenigingen die van de sporthal gebruik maken, kregen mee inspraak in het definitieve ontwerp. Dat zorgde gewoon voor een beter plan omdat zij als gebruikers de deskundigen bij uitstek zijn. De werken startten eindelijk in mei 2017. De kleedkamers werden afgebroken en weer opgebouwd. De inkom lijkt nu een stuk ruimer, er zijn nieuwe toiletten en volledig aangepaste kleedkamers.

 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Twitter