1 februari 2018

Nieuwe lokalen voor De Appelbloesem

 

In Appels is de bouw van een nieuwe schoolvleugel voor De Appelbloesem gestart. De gemeentelijke freinetschool krijgt er zo broodnodige nieuwe klaslokalen en een directieruimte bij. Tegen Pasen moet de verhuis een feit zijn. Adgelopen maandag vierden de leerlingen alvast de officiële eerste steenlegging.

Met de nieuwbouw moet gemeenteschool De Appelbloesem meer ademruimte krijgen, zeker nu het leerlingenaantal oploopt en extra klaslokalen zeker van pas komen.

De nieuwe schoolvleugel zal twee nieuwe klaslokalen en een directielokaal herbergen. We hebben gekozen voor een modulaire bouw, die bovendien erg milieuvriendelijk is. De constructie is gemaakt uit ecologisch hout in combinatie met gelakt staal en zal erg energiezuinig zijn. Er wordt ook een milieuvriendelijke warmtepomp voorzien, gecombineerd met vloerverwarming.De fundering voor de nieuwbouw is net gegoten. De leerlingen en leerkrachten van De Appelbloesem vierden die start van de werken gisteren met een officieel momentje. Kinderen van de lagere school lazen een gedicht voor, kleuters zongen een verjaardagslied. 

Dit is ook een win-winsituatie voor heel Appels. Appels heeft immers geen speelplein en kinderen komen er op de schoolterreinen spelen. Dus ook zij krijgen een groenere ruimte. Verenigingen kunnen bovendien van de schoolgebouwen gebruik maken. 

 
 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Twitter