30 oktober 2017

Nauwelijks moeilijkheden met bereikbaarheid 112 met sommige smartphones

 

 Amerikaanse consumenten die in het bezit zijn van de smartphone OnePlus 5 meldden op een discussiesite een ernstig probleem met hun smartphone. Op het moment dat ze 911, het Amerikaanse noodnummer, proberen te bellen, start de smartphone automatisch opnieuw op. Ze slaagden er dus niet in om in contact te komen met de hulpdiensten. Er zouden voorlopig geen meldingen van problemen bij het bellen van het Europese noodnummer 112.

 Ik stelde hierover een parlementaire vraag aan de bevoegde minister. Uit het antwoord van de minister blijkt dat er tot op heden geen meldingen zijn dat het nummer 112 onbereikbaar is. Wel hebben zij gemerkt dat het nummer 101 bij bepaalde types smartphone van de merken Huawei, Samsung, LG omgezet wordt omgezet naar het nummer 112. Het zou gaan over een tiental meldingen en vragen van burgers en/of operatoren.

 Het verheugt mij dat dit euvel voor het overgrote deel door de smartphonefabrikanten werd gecorrigeerd in software updates. Samen met het BIPT wordt dit gemonitord om het aantal fouten te beperken.

 

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Twitter