29 mei 2018

Feestelijke opening van De Kroon

 

Meer dan twintig organisaties en diensten rond kinderen en opvoeden samen onder één dak. Dat is het Huis van het Kind De Kroon in Dendermonde. Nu alles klaar is, was het tijd voor de officiële opening met een groot gezinsfestival.

Meer dan zes miljoen euro. Zoveel heeft het nieuwe Huis van het Kind De Kroon op de Kroonveldlaan in Dendermonde gekost. De eerste steen werd in november 2016 gelegd. Een goed jaar later was de bouw voltooid en konden de diensten beginnen verhuizen. Nu iedereen effectief zijn intrek heeft genomen in het nieuwe complex, is De Kroon helemaal klaar. Liefst 24 diensten hebben hun thuis op de nieuwe campus, waar we letterlijk het hele aanbod voor jonge ouders en kinderen bundelen.

Pronkstuk is het kinderdagverblijf De Kleine Kroon. Dat brengt de vroegere crèches Peuterland uit de wijk Keur en Fabeltjesland uit Sint-Gillis samen en biedt plaats aan 79 kindjes. Het verblijf situeert zich achter het hoofdgebouw, met parking en een kiss-and-ride. In De Kroon hebben ook de consultatiebureaus Onze Kleintjes en Kind en Preventie onderdak, net als het regiohuis van Kind en Gezin, de dienst onthaalouders en het Opvoedingspunt, waar ouders terecht kunnen met alle vragen over opvoeding. De huisartsenkring Vehamed heeft er haar medische wachtpost. Op de bovenverdieping is vergaderaccommodatie beschikbaar. Op de site krijgt ook de tuttenboom, waar kindjes hun fopspeen vaarwel kunnen zeggen, een centrale plaats.

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Twitter