21 november 2017

2.012 in beslag genomen nagemaakte onderdelen van refurbished smartphones

 

Refurbished smartphones zijn hot. Wie er één op de Belgische markt aanschaft, loopt helaas het risico om een minderwaardig apparaat op de kop te tikken. De markt voor smartphones die aan een nieuw leven toe zijn, lijkt te groeien als kool.

Ideaalgezien krijgen de kopers van een refurbished smartphone een product dat volledig is gecheckt door een deskundige, dat in optimale staat verkeert, en waarvoor een garantie tot twee jaar geldt. De praktijk wijkt daar soms enorm van af, klinkt het bij Test-Aankoop, dat vorig jaar 18 toestellen van de iPhone 6 kocht bij webshops. De helft daarvan toonde serieuze gebreken, zoals namaakbehuizingen of minderwaardige schermen.

Ik stelde hierover een parlementaire vraag aan minister van consumentenzaken Kris Peeters. Uit zijn antwoord bleek dat er, na het artikel van Test-Aankoop, 3 onderzoeken werden uitgevoerd waarvan er één positief uitdraaide. Dat leidde tot 2.012 in beslag genomen nagemaakte onderdelen die gebruikt werden voor herstellingen van Apple, Samsung en Nokia. Ik volg dit verder op !

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief. 

Twitter